قارچ ها از زمان های قدیم مصرف می شده اند. یونانیان باستان بر این باور بودند که قارچها برای جنگجویان در نبرد نیرو میدهند و رومیها آنها را «غذای خدایان» میدانستند.
برای قرن ها، فرهنگ چینی قارچ خوراکی جنگلی گیلان را به عنوان یک غذای سالم، “اکسیر زندگی” ارزشمند می داند. آنها هزاران سال است که بخشی از فرهنگ بشری بوده اند و به دلیل ویژگی های حسی خود به مهم ترین تمدن های تاریخ علاقه زیادی دارند. آنها به دلیل ویژگی های جذاب آشپزی خود شناخته شده اند.
امروزه قارچ ها به دلیل کم کالری، کربوهیدرات، چربی و سدیم، غذاهای با ارزش محبوبی هستند و همچنین فاقد کلسترول هستند.
علاوه بر این، قارچ مواد مغذی مهمی از جمله سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین D، پروتئین ها و فیبر را فراهم می کند. قارچ ها در کنار سابقه ای طولانی به عنوان منبع غذایی، از نظر ظرفیت ها و خواص درمانی در طب سنتی حائز اهمیت هستند.
اثرات مفیدی برای سلامتی و درمان برخی بیماری ها گزارش کرده است. بسیاری از خواص تغذیه ای در قارچ توصیف شده است، مانند پیشگیری یا درمان پارکینسون، آلزایمر، فشار خون بالا و خطر بالای سکته مغزی. آنها همچنین برای کاهش احتمال تهاجم سرطان و متاستاز به دلیل ویژگی های ضد تومور استفاده می شوند.
قارچ ها به عنوان ضد باکتری، تقویت کننده سیستم ایمنی و عوامل کاهش دهنده کلسترول عمل می کنند. علاوه بر این، آنها منابع مهمی از ترکیبات زیست فعال هستند.
در نتیجه این خواص، برخی از عصاره های قارچ برای ارتقای سلامت انسان استفاده می شود و به عنوان مکمل های غذایی یافت می شود.
قارچ ها به عنوان ماده اصلی غذاهای لذیذ در سراسر جهان در نظر گرفته شده اند. به ویژه به دلیل طعم منحصر به فرد آنها و توسط بشر به عنوان یک شگفتی آشپزی ارزش گذاری شده است.
بیش از 2000 گونه قارچ در طبیعت وجود دارد، اما حدود 25 گونه به طور گسترده به عنوان غذا پذیرفته شده اند و تعداد کمی از آنها به صورت تجاری کشت می شوند.
قارچ به عنوان یک غذای لذیذ با ارزش غذایی و عملکردی بالا محسوب می شود و به عنوان غذای مغذی نیز پذیرفته می شود.
آنها به دلیل شایستگی ارگانولپتیکی، خواص دارویی و اهمیت اقتصادی آنها از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند.
با این حال، تمایز آسانی بین قارچ های خوراکی و طبی وجود ندارد، زیرا بسیاری از گونه های خوراکی رایج دارای خواص درمانی هستند و تعدادی از آنها که برای اهداف پزشکی استفاده می شوند نیز خوراکی هستند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.